INFORMÁCIÓS SZÁMUNK:
+36 70/7777-007

GSE- a tetőbe integrált napelem

A mai napig, közel százezren mondtak igent Európa-szerte a tetőbe integrálható napelemes rendszerre. A GSE lényegében abban különbözik a hagyományos napelem panelektől, hogy önálló tetőként is funkcionál, ezáltal kiváltja a tetőfedés egy részét, vagy akár a teljes cserepezést.
 
Esztétikus tető és napelem házasságából született Európa egyik legfelkapottabb házi áramforrása, ami most már hazánkban is elérhető. A rendszert elsősorban azoknak javasoljuk, akik épp tetőcsere, felújítás, vagy építkezés előtt állnak. Hiszen ha már egyszer úgy is dolgoznak a tetőn, miért ne tennének bele olyan elemeket, ami pénzt hoz a házhoz?
 
Mennyibe kerül és mit ad cserébe?
 
Azt nyilván senki sem gondolja, hogy a cserép helyett napelem beépítése a tetőbe olcsóbb lenne, mint a hagyományos zsindelyezés, ám még a legdrágább tetőcserepek sem képesek arra, hogy hosszú életük során többet nyújtsanak számunkra a védelemnél. A GSE rendszerek amellett, hogy tetőként is kiválóan funkcionálnak, elektromos áramot termelnek a háztartásnak, így az árammal működtetett berendezéseink üzemeltetési költségei már a rendszerindítás napján lenullázódnak.
Gondoljunk csak bele. Reggel ingyen pirul a kenyér, fő a kávé, a telefonok feltöltve, mint ahogyan a garázsban álló elektromos autó, motor, vagy kerékpár is, így aztán teljesen ingyen indulhatunk munkába olyan ruhában, amit ingyen mostunk, vasaltunk. És akkor nem ejtettünk szót a házi vízmű ingyen duruzsoló szivattyújáról, a hűtőről, tűzhelyről, vagy épp az igen költséges fűtésről, amit szintén ki lehet váltani napenergia felhasználásával.
Egy átlagos háztartás számára a GSE napelemes rendszer beépítése, a tervezéstől, engedélyeztetéstől kezdve, az áramszolgáltatóval való összekapcsoláson át az üzembehelyezésig annyiba kerül, mint egy jobb, de közel sem csúcskategóriás családi autó ára, körülbelül 2 millió forint. Viszont a beépítés során rögtön spórolunk, mégpedig a cserép árát, hisz a rendszert úgy fejlesztették, hogy sem speciális tartószerkezetre, sem különleges szigetelésre nincs szükség, a panelek teljesen vízállóak, és hagyományos tetőlécekre illesztik őket.
 
 
Fontos tudni, hogy a napelemes rendszerek csak az elektromos áram termelésére képes, a tárolására viszont nem. A háztartásunkban működtetett napelemes rendszer paneljei egy úgynevezett inverterrel, azaz áramátalakítóval találkoznak először, ami körülbelül akkora, mint egy nagyobb postaláda. Innen közvetlenül a fogyasztóinkhoz kerül a zajtalanul megtermelt áram, működtetve a háztartás elektromos berendezéseit.
A rendszert úgy tervezik meg, hogy az éves fogyasztásunkat veszik alapul. Nyáron több elektromos áramot termelünk, mint amennyit felhasználunk, a felesleget egy oda-vissza mérő rendszeren keresztül átveszi tőlünk az áramszolgáltató, amit télen, illetve sötétedés után visszakapunk. Ezáltal sosem maradunk áramforrás nélkül, a számlákat viszont elfelejthetjük. Sőt! Ha számlaképesek vagyunk, akár el is adhatjuk a megtermelt felesleget, Németországban ez már évek óta bevett szokás, Magyarországon azonban még gyerekcipőben jár a házi-energiakereskedés.
 
Ma már, egy zseniális technológia segítségével arra is lehetőséget kínálunk a tetőbe integrált napelemeket választó megrendelőinknek, hogy a panelek által, működésük során termelt hővel részben kiváltsák a fűtést, megnöveljék a panelek termelési hatásfokát, élettartamát. A GSE Air System működéséről it olvashat bővebben.
 
Napsütéses órák számában az országon belül is jelentős különbségek vannak, ám a különbség a befektetés költségét nézve nem számottevő. Ha már meglévő tetőt cserélünk, vagy újítunk fel, még a munkálatok megkezdése előtt érdemes elgondolkozni a GSE rendszer alkalmazásán. Ha a tető dőlésszöge, tájolása megfelelő, akkor minden adott ahhoz, hogy egy közel 100 százalékos hatékonysággal üzemelő rendszer beépítésével a tetőcserepeken is spórolhatunk. Új ház építésénél pedig már eleve érdemes figyelni a részletekre.
 
Napelem és napelem között óriási különbségek vannak. Ha tetőként is akarjuk használni a panelt, úgy elengedhetetlen hogy az teljesen vízálló legyen. Válassza a GSE rendszerét, akár komplett szellőztetőrendszerrel együtt! A GSE Air Systemről bővebben itt olvashat!
 
 
Cégnév:
Cím:
Telefon:
E-mail:
Trioda Group Kft.
9028 Győr, Pándzsa u. 1.
06-70/7777-007
info@triodagroup.com
weboldal tervezés: IRQ