INFORMÁCIÓS SZÁMUNK:
+36 70/7777-007

Ipari naperőművek

 
Magyarországon – a kedvező napsugárzási viszonyok ellenére – a napelemes rendszerek csak lassan terjednek. Ennek az elsődleges oka az, hogy rendkívül kedvezőtlen – az EU országai közül a legalacsonyabb – a megtermelt áram átvételi ára, mindössze 0,11€/kWh. A kevés pályázati lehetőség is erősen korlátozott volt, mivel a támogatással építhető kiserőművek felső teljesítmény határa 500 kW. Az alacsony átvételi ár és a behatárolt teljesítmény nem ösztönözte a befektetőket ilyen erőművek létesítésére.
 
Néhány érdekes adat: ma Magyarországon 32 mWp napelemes rendszer van telepítve, jellemzően háztetőkön, ipari létesítményeken. Ez a szám Csehországban 1000 mWp, míg Németországban 32 000 mWp.
 
Mára a technológia fejlődésével, az árak csökkenésével támogatás nélkül, még a környező országokhoz képest alacsony felvásárlási ár ellenére is 10 éves megtérüléssel jól üzemeltethető erőművek építhetők. Élettartamuk meghaladja a 30 évet, tehát egy hosszú távú, de jól kiszámítható befektetésről beszélünk.
Üzemeltetésük minimális költséget von maga után, munkásunk a NAP aki minden reggel felkel és dolgozik.
 
Társaságunk két, egymástól független naperőmű park megépítését készíti elő, Csongrád megye térségében. 2,1 mWp és 5 mWp
 
E régióban a napsütéses órák száma kimagaslóan jó, meghaladhatja 2 300 órát évente.
A négyzetméterenkénti magas besugárzottság biztosítja, hogy a fotovoltaikus rendszerrel lényegesen több áramot termelhessünk, mint az ország más területein.
 
Világviszonylatban is, így hazánkban is egyre erősödő tendenciát mutat a megújuló energiaforrások felhasználása, ennek ellenére hazánkban tudomásunk szerint máshol nem tervezik ilyen teljesítménnyel bíró erőmű létesítését.
 
Érdeklődik a projekt iránt? Szeretne egy saját erőművet? Segítünk megvalósítani!
 
Cégnév:
Cím:
Telefon:
E-mail:
Trioda Group Kft.
9028 Győr, Pándzsa u. 1.
06-70/7777-007
info@triodagroup.com
weboldal tervezés: IRQ