INFORMÁCIÓS SZÁMUNK:
+36 70/7777-007

A mobilitás jövője az elektromosságban jegyében

A környezetbarát, villamosenergiával működő közlekedési eszközök a jövő elektromos hálózatának fontos részét képezik és ezzel a fenntartható fejlődés célját szolgálják. Az élhető környezet megteremtéséért érzett felelősség motiválja a TriodaGroup Kft. munkatársait is.
 
Vállalkozásunk az elektromos közlekedés népszerűsítésben napelemes technológiával összekötött gyorstöltő pontok létesítésében kíván szerepet vállalni a térségben.
 
Napelemes töltőpontok
 
Napjainkban egyre több autógyártó kínálatában jelennek meg az elektromos gépkocsik, ám szélesebb körű elterjedésüket a töltés körülményessége megakadályozza. A hiányzó törvények miatt jelenleg minden nyilvános töltőhelyen ingyen adják az áramot, így üzletileg senki számára sem vonzó annak üzemeltetése.
Egészen más a helyzet, ha az áramot saját napelemes rendszerünkkel állítjuk elő…
 
Egy színvonalas benzinkút hálózat számára jelentős marketing eszköz lehet, ha az elektromos autók is megtankolhatnak húsz perc alatt és ezt megújuló energia felhasználásával teszik. ...és eközben az autó vezetője és utasai az időt a benzinkút büféjében vagy shopjában töltik el.
 
Kézenfekvő a megoldás, hogy napelemes fedésekkel parkoló helyeket alakítsunk ki, így a napelemek biztosíthatják a töltőpontok energiaellátását. 2-4 autó egyidejű parkolását és töltését érdemes megfontolni egy-egy töltőponton és ennek megfelelően méretezni a napelemek számát.
 
Amennyiben napi két gépkocsi töltési igényét szeretnénk biztosítani, (egy autó esetében 18 kWh energia igényt feltételezve) úgy minimálisan 33 db 250 Wp teljesítményű napelem telepítése szükséges.
 
 
A napelemek éves szinten termelik meg a szükséges energiát, így a megtermelt áramot egy oda-vissza mérő órán keresztül (amely lehet a töltőpontot üzemeltető üzlet fő mérője) a közüzemi hálózatba tápláljuk, a töltő oszlopok pedig szintén a közüzemi hálózatból veszik föl a töltéshez szükséges mennyiséget.
 
 
E pillanatban még nincs realitása, hogy folyamatosan napi két autó töltsön a rendszereken, így a megtermelt áram az üzemeltető elektromos fogyasztását fogja csökkenteni, amely kézzelfogható megtakarítást eredményez.
 
Ugyanakkor a napelemmel fedett parkoló üzemeltetője maga is áramtermelő, így jogosult a megtermelt energia értékesítésére. A bevezető időszakot követően saját elvárásainak megfelelő piaci áron értékesítheti a felhasználók felé az energiát.
 
 
 
Cégnév:
Cím:
Telefon:
E-mail:
Trioda Group Kft.
9028 Győr, Pándzsa u. 1.
06-70/7777-007
info@triodagroup.com
weboldal tervezés: IRQ